Informatiefolders, cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten

 

De geboortezorgprofessionals van het VSV Zoetermeer vinden het belangrijk dat cliënten/patiënten tijdig worden voorzien van relevante informatie omtrent de zorg rondom zwangerschap, bevalling en kraambed. Daarom zijn er naast de folders, die u ontvangt bij uw verloskundige, het ziekenhuis of bij de kraamzorg, ook een aantal gezamenlijke informatiefolders ontwikkeld. Verder biedt het VSV een aantal cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten aan. Hieronder vindt u een overzicht.

 

 

 

Voorlichtingsavond over borstvoeding

 

Lactatiekundige Cora Moerman verzorgt zo'n 11x per jaar een informatieavond over borstvoeding.

Deze wordt de ene maand gegeven in het Forum aan het Stadhuisplein te Zoetermeer en de andere maand in de Toneelzaal van het LangeLand ziekenhuis te Zoetermeer.

De kosten voor deze avond bedragen €15,- per zwangere.  Koffie/thee (en parkeerkosten bij het LangeLand ziekenhuis) zijn inbegrepen. Men kan ook betalen met de Zoetermeerpas.

Het bedrag dient op de avond zelf contant of per pin te worden betaald!
Iedere zwangere mag 1 gratis introducé meenemen.

Na afloop krijgt u een reader mee met alle informatie.

Inschrijven kan via https://www.langeland.nl

Onderaan de homepagina van het LangeLand Ziekenhuis bij het kopje Agenda vindt u alle data en het inschrijfformulier.

Tot ziens op onze voorlichtingsavond,

 

Cora Moerman, namens VSV Zoetermeer 

 

 

Voorlichtingsavond voor aanstaande ouder(s)

 

De meest ideale periode om je te oriënteren op je bevalling is tussen de vierde en zevende maand van je zwangerschap. Een bezoek aan een van de voorlichtingsavonden tijdens deze periode is dan ook een goede voorbereiding.

De informatieavonden zijn steeds op een dinsdagavond gepland. Deze worden gehouden in de Toneelzaal van het LangeLand Ziekenhuis. De zaal is open om 19.15 uur en het programma begint om 19.30 uur. Aansluitend vindt er een rondleiding op de afdeling Verloskunde plaats.

 

Je inschrijving is tevens je bevestiging. Je ontvangt verder geen mail.

Deze avonden zijn helaas niet geschikt voor kinderen. We begroeten jou en je partner of introducé graag in ons ziekenhuis! Inschrijven kan via https://www.langeland.nl. Onder aan de homepage vindt u alle data en het inschrijfformulier

 

 

 

 

Babymassage & Babycoaching

 

Een baby krijgen is prachtig en bijzonder en kan tegelijkertijd ook veel onzekerheden geven. Als jonge ouder is het soms best lastig om de signalen van je baby te begrijpen, wat maakt dat hij zoveel huilt, onrustig is of maar niet wil slapen?

Wat wil je baby je vertellen? Je wilt je baby graag helpen, maar je weet niet hoe…

 

Een Babycoach helpt ouders zoeken naar de oorzaak van het probleem, leert je de lichaamstaal van je kindje herkennen, probeert inzicht te geven in de situatie en bewust te worden van wat er speelt.

Naast persoonlijke begeleiding krijg je ook veel praktische pedagogische tips waarmee je weer verder kunt en je baby beter leert begrijpen. Een Babycoach helpt ouders met baby’s tussen 0-12 maanden oud.

 Ook met behulp van Shantala babymassage kun je beter afstemmen op het ritme en de behoeften van je baby. Het is een ritmische ontspanningsmassage en versterkt de hechting tussen ouder en kind.

Er is aandacht voor rust en op een ontspannen manier (leren) omgaan met je baby, wat de baby en de ouder veel zelfvertrouwen geeft. Ook kun je door het masseren klachten verminderen zoals darmkrampjes, het slaappatroon verbeteren, het ontspant baby’s die overstrekken en geeft rust bij onrustige- en huilbaby’s.

 

Naast de babymassage en vele praktische tips wordt er in de cursus informatie gegevens over bijv. til- en draagtechnieken, buikkrampjes en lichaamstaal. Ook krijg je bij een individuele cursus veel persoonlijke aandacht en advies wat bij jou en je kindje past. De cursus is voor baby’s van 6 weken tot 9 maanden oud.

 

 

Mijn naam is Annette Hurkens en ik ben eigenaar van Praktijk Magenta- Babymassage & Babycoaching.

Ik ben sinds 2009 docent Shantala Babymassage en heb de opleiding deBabycoach afgerond in 2016. Ik ben aangesloten bij de VSD (Vakgroep Shantalamassage Docenten) en bij de RGDB  (Register Gecertificeerde Docenten Babymassage)

 

 

Kijk voor meer informatie op:                             

www.magentababymassage.nl

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

T: 06-52070369