Veilig bevallen in het LangeLand Ziekenhuis, ook nu!

Deel dit bericht

“Mijn naam is Iris van der Meer, gynaecoloog in het LangeLand Ziekenhuis. Ik wil je, namens de vakgroep gynaecologie, laten weten dat je net als altijd van harte welkom bent om te bevallen in ons ziekenhuis. Wij leveren altijd de zorg die jij nodig hebt, ook nu!


Met enige regelmaat horen we dat aanstaande ouders vragen hebben. Is het nu bijvoorbeeld wel veilig om in het ziekenhuis te bevallen? Het is begrijpelijk dat je je in de deze rare periode zorgen maakt, maar het ís veilig om in ons ziekenhuis te bevallen. Wij hebben namelijk alle nodige hygiëne- en veiligheidsmaatregelen getroffen waardoor jij en je kind niet in aanraking komen met coronapatiënten. Ook is er voldoende capaciteit en zorgpersoneel om je bevalling goed te begeleiden. Of het nu gaat om een medische bevalling of een bevalling met je eigen verloskundige.


Je partner of een begeleider is welkom om bij de bevalling aanwezig te zijn. Echo’s en controles, die nodig zijn tijdens de zwangerschap, gaan gewoon door. Kom dan bij voorkeur wel alleen. Je partner kan eventueel meekijken via beeldbellen.


We begrijpen dat je mogelijk nog vragen hebt. Onze informatieavonden kunnen helaas niet doorgaan, maar we delen online alle informatie met je die nodig is. Kijk hiervoor op www.langeland.nl/bevallen. Is je vraag nog niet beantwoord? Laat het ons dan weten. Let op: trek bij klachten tijdens je zwangerschap altijd aan de bel. Stel dit niet onnodig uit! Wij helpen je graag.

 

Wij staan, ook nu, voor je klaar om veilig te bevallen in het Langeland Ziekenhuis.”